Az adóellenőrök fizetését emelné Orbán az internetadóból

kesz
2014.10.26. 11:57

A HVG.hu értesülései szerint maga a miniszterelnök találta ki az internetadó ötletét, amelyből a rendvédelmi dolgozók fizetésemelését finanszírozná. Hogy pontosan kik kapnak majd plusz pénzt, nem tudni, de a lap szerint lehetőleg minél szűkebb körnek kedvezne a miniszterelnök, hogy az emelés igazán látványos legyen. 

Lázár János a héten jelentette be, hogy 2015 július elsejével a fegyveres testületeknél - honvédség, rendőrség, NAV - jelentős béremelés lesz.

Az információ, hogy Orbán találta ki az internetadót azért is lehet logikus, mert mint arról mi is beszámoltunk, a tervezet korábban egyik szakmai anyagban, vagy kormányhatározatban sem szerepelt. Az ötlet nemcsak az internetezőket, de még a Fidesz-frakciót is meglepte, sőt, sokan fel is háborodtak, ezért hétfőre belső egyeztetést hívtak össze, írtuk korábban.

Az előterjesztés benyújtását követően Orbán utasította Varga Mihályt, hogy üljön le az internetszolgáltatókkal egy kávéra. Nincs sok idejük időpontot egyeztetni, ugyanis az Országgyűlés kedden már tárgyalja az internetadót.

A tervezet ellen ma 18:00-ra tüntetést szerveztek Budapesten a József nádor térre.