Lemondott a teljes Fidesz elnökség Pakson

2014.10.27. 21:04

Lemondott Pakson a helyi Fidesz teljes elnöksége, miután történelmi vereséget szenvedtek az önkormányzati választásokon, írja a Teol.hu. A Fidesz polgármesterjelöltje, Kozmann György olimpikon mindössze a szavazatok 22,2 százalékát szerezte meg a Néppárt jelöltjével, Süli Jánossal, az atomerőmű egykori igazgatójával szemben, aki a szavazatok 77,8 százalékát vitte el, pedig Kozmann kampányát Orbán Viktor személyes megjelenésével is támogatta.

A kormánypártnak Pakson egyetlen választókerületben sem sikerült nyernie a Néppárttal szemben, így csak egy, kompenzációs listáról bekerült képviselőjük lesz a testületben. A helyi Fidesz hétfői közleményében azt írta, programjukra és törekvéseikre büszkék, a kampányt a vezetőség tisztességesen, sok munkával végig dolgozta, de mindentől függetlenül úgy tartják tisztességesnek, hogy a jelenlegi elnökség minden tagja felajánlja lemondását a közgyűlésnek és a választókerületi elnöknek, Hirt Ferencnek. A lépéstől azt remélik, hogy hozzájárul a párt paksi szervezetének megújulásához és megtisztulásához.

Az önkormányzati választást Pakson durva jobboldali belharc előzte meg, amelyről bővebben itt írtunk. A két polgármester jelölt között ideológiai különbség lényegében nem volt, mindketten a Fidesz-KDNP-hez kötődnek, azonban Süli János mögé az országos Fidesz vezetése nem állt be, így ő végül a Néppárt színeiben nyert. Csapata egyébként ex-Fideszesekből és olyan KDNP-eskből áll, akik a választáson nem indulhattak a pártjuk logója alatt, mert az országos KDNP szintén Kozmannt támogatta.