Rogán: Nem futballhuligánokat, hanem politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség

2014.10.28. 00:59 Módosítva: 2014.10.28. 01:02

Nem futballhuligánokat, hanem politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség a Fidesz székházánál vasárnap történtek miatt. Erről a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén a pártok is meggyőződhetnek - mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában hétfő este a Fidesz frakcióvezetője az MTI beszámolója szerint.

Rogán Antal a vasárnapi, internetadó elleni demonstrációval kapcsolatban azt mondta: az nem civil, hanem egyértelműen pártpolitikai kezdeményezés volt, a szervezők felelőssége pedig kiterjed arra, hogy a rendezvény után van-e randalírozás.

Az MSZP teljesen egyértelműen olyan embereken keresztül szerveztette meg ezt a tüntetést, akik kötődnek hozzájuk.

Arra a felvetésre, hogy a demonstráció főszervezője, Gulyás Balázs által indított internetes oldalon az jelent meg, hogy provokátorok térítették el a tömeg egy részét, az erőszakos cselekmények pedig a Fidesznek kedveznek, Rogán Antal azt mondta: "ezek azok a politikai aktivisták, akikkel ők dolgoztak együtt az elmúlt években".

Velük szerveztettek már a HaHában (Hallgatói Hálózat) a hallgatókkal különféle akciókat, ez már előfordult egyszer a Fidesz székházánál, ők ugráltak a köztársasági elnök hivatalánál, a Sándor-palotánál, ugyanazokat az embereket látjuk, és ezeknek a politikai kötődéseik teljesen egyértelműek.

Rogán Antal megismételte: az erőszak és a vandalizmus elfogadhatatlan, ez nem a politikai párbeszéd formája. "Két héttel vagyunk túl egy önkormányzati választáson, a harmadik választást veszítik el ebben az évben, és úgy tűnik, hogy ezt képtelenek elfogadni, és ezért egyszerűen erőszakos módszerekhez nyúlnak, mert talán ez az utolsó kivezető út a saját belső konfliktusaiban is. De ezt az emberek többségének nem kell elfogadnia".

Így verik szét a Fidesz-székházat billentyűzettel és monitorral

A rendőrség vasárnap esti közleménye szerint hat embert vettek őrizetbe abból a csoportból, akik az arcukat sállal, csuklyával eltakarva betörték a Fidesz székház ablakait, bedöntötték kerítést és felmásztak az erkélyre. A rendőrség garázdaság gyanújával hallgatta ki G. Antal és Z. András 19 éves, Sz. I. Ábel 21 éves és B. Gábor 33 éves budapesti lakosokat, a 35 éves, tatabányai Sz. Zoltánt és a 26 éves soproni R. Milánt.  • Hírek
  • Megtakarítás