Szekszárd négy szavazókörében újra kell szavazni

2014.10.28. 18:58

A Pécsi Ítélőtábla megsemmisítette kedden Szekszárd négy szavazókörében az október 12-i önkormányzati választás eredményét, és a szavazás megismétléséről döntött, írja az MTI. Az új szavazást november 9-ére tűzte ki. A végzés szerint a 7-es választókerület 28., valamint a 8-as választókerület 27., 29., 30. szavazókörében kell megismételni a polgármester- és képviselőválasztást.

Az ítélőtábla végzésével részben helyt adott Hadházy Ákos LMP-s polgármesterjelölt felülvizsgálati kérelmének. Hadházy kérelme arról szólt, hogy szervezetten szállítottak választópolgárokat a szavazásra, és fizettek a leadott szavazatokért. A bíróság bizonyítékként fogadta el az egyik szavazatszámláló bizottsági tag vallomását, amely szerint egy férfi legalább húszszor vitt embereket szavazni egy duplakabinos, platós terepjáróval, a Lungo Drom-jelölt pedig kétezer forintot fizetett a szavazatokért.

 Az ítélőtábla ugyanakkor elutasította a kérelem azon részét, amelyben Hadházy láncszavazás gyanúja miatt kérte több szavazókörben a szavazás megismétlését.

A szekszárdi polgármesterválasztást a Fidesz-KDNP-s Ács Rezső nyerte a szavazatok 46,94 százalékával, Hadházy lett a második 40,62 százalékkal.

A 7-es és a 8-as választókerületben is a fideszes képviselőjelölt győzött, de nem túl nagy előnnyel. A 7-es választókerületben 35 szavazattal, a 8-asban 87 szavazattal maradt le az MSZP-PM-Együtt-DK közös jelölt.