Németh Szilárd: Marad az internetadó

2014.10.29. 11:59

Gyorsan és határozottan válaszolt a kormány nevében Németh Szilárd a keddi, az internetadó ellen szervezett második tüntetés másnapján, ugyanis rekordsebességgel két tévécsatornán is interjút adott a rezsibiztos, két teljesen más szempontot kiemelve.

Az MTV Ma reggel című műsorában az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi, a vasárnap este az internetadó ellen szervezett tüntetés miatt tartott ülése kapcsán beszélt, míg az ATV-n már direkt az internetadóról, ám egyik során sem tért ki a keddi, második tüntetésre.

A Ma reggelből megtudtuk, hogy Németh nyilvánosságra hozná a keddi ülés jegyzőkönyvét, ha az nem sérti a nyomozás és az igazságszolgáltatás érdekeit, de ennél érdekesebb, hogy szerinte az politikai akció szervezői

nem ma kezdték a pályát, igazi politikai aktivisták,

a felelősségük pedig óriási amiatt, hogy magukra hagyták azokat, akiket az utcára vittek. Emiatt lett később rendbontás a Fidesz-székháznál, ahol garázdaság miatt hat embert őrizetbe is vettek, igaz, egyiküket kedden elengedték.

„A hat letartóztatott egyértelműen köthető előző tüntetések szervezéséhez, lebonyolításához” – mondta a fideszes politikus, majd hozzátette, hogy az is egyértelmű, hogy a liberális baloldalhoz köthető személyekről van szó. Demszky Gábor egykori főpolgármester „pár méterre volt azoktól, akik a hajigálták a különböző eszközöket” – tette hozzá.

Ezt a gondolatát az ATV-n is folytatta azzal, hogy „ezek a tüntetők ugyanúgy el fognak tűnni, ahogy ahogy eltűntek az alaptörvénnyel, a nevelési törvénnyel vagy a rezsicsökkentéssel kapcsolatban.” Itt azonban már áttért magára az internetadóra is: megerősítette, hogy nem kívánják visszavonni a tervezetet, továbbra is marad a gigabájtonkénti 150 forintos adó, 700 forintos maximummal, amit a szolgáltatókkal fizettetnek meg.

Azt viszont cáfolta, hogy a rendőrök és katonák béremelésére kellene a pénz, az adóból ugyanis azt az önrészt teremtenék meg, ami a 100 milliárd forintos nagyságrendű, szélessáv-fejlesztésre fordítható uniós támogatás lehívásához szükséges.