Ködös szombat, ködösebb vasárnap

2014.10.31. 15:18

Pénteken a köd fokozatosan ritkul, de helyenként tartósan megmaradhat, éjszaka ismét egyre többfelé képződik köd, írja legfrissebb jelentésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton délelőtt többfelé erősen felhős, párás, ködös idő várható, majd délután pár órára kisüt a nap. Tartós napsütés inkább csak a Nyugat-Dunántúlon valószínű. Legfeljebb jelentéktelen ködszitálás fordulhat elő. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 2 és 4 fok között alakul.  A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 8 és 13 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon 14, 15 fok is lehet.

Vasárnap az ország nagy részén túlnyomóan borult, többfelé párás és néhol tartósabban ködös idő várható, de kisebb körzetekben több órára is kisüthet a nap. Helyenként szitálás előfordulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 2, 7 fok között várható, de északkeleten néhol gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul, nyugaton néhol 13, 15 fok is lehet.

A jövő héten azután kissé enyhébb időjárásra készülhetünk: keddre 18, csütörtökre 19 fokos időt és napsütést ígér a meteorológiai szolgálat.