Mátyás
-6 °C
1 °C

Szociális gondozó lesz a többszörös gyilkos Bene

2014.11.03. 08:53

Szociális gondozónak szeretne tanulni a börtönben a 63 éves Bene László, aki társával 1989 és 1994 között több embert is meggyilkolt és kirabolt, írja a Blikk. Az idős férfi, aki élete nagyobb részét börtönben töltötte, nemrég tette le az érettségit, és most a szabadulásra készülve szakmát is szeretne tanulni, mert ha kikerül, nem lesz nyugdíja.

A szociális gondozó szakmátegy 2 éves OKJ-s képzésen lehet kitanulni. Benének annyi ideje még pont lesz a börtönben, ugyanis nem engedték feltételesen szabadlábra.

Bene május közepén szabadult volna feltételesen a szegedi Csillagból, de végül az ügyét vizsgáló bizottság úgy döntött, két évig még biztosan börtönben marad. A többször rablógyilkost több okból sem engedték ki: egyrészt elfogása idején többször is kijelentette, hogy nincs lelkiismeret furdalása, sőt, élvezte, hogy társával élet-halál urai voltak. A szabadlábra helyezési tárgyalásán a bizottság azt is terhére rótta, hogy sosem kért bocsánatot áldozatai hozzátartozóitól.

Bene egy korábbi rabtársával, Donászi Aladárral együtt 1992-ben megpróbálta kirabolni a Skála áruház pénzszállító autóját. Donászi hasba lőtte a kocsikísérőt, egy 23 éves egyetemistát. Ugyanabban az évben Donász és Bene a Sárszentmihály melletti erőben megöltek két vadászt.