Lázárrnak adták a Millenárist

2014.11.04. 19:31 Módosítva: 2014.11.04. 19:33

Lázár János felügyelete alá kerül a Millenáris is, derült ki a mai Magyar Közlönyből. Az állam ugyanis a Miniszterelnökség tulajdonába adja a Millenárist vezető két céget, a Millenáris Kft.-t, és a Millenáris Szélkapu Kft.-t.

Az állam pénzt is ad a Millenáris mellé. A kormány 2,6 milliárd forintot fordít jövőre a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének kialakítására a Millenárispark területén - olvasható a Magyar Közlönyben.

Ahogy arról cikkeztünk is, a Miniszterelnökség felköltözik a Várba, a karmelita kolostorba, ahol többek közt a Nemzeti Táncszínház is működik. A kormány nyári bejelentésemeglepetésként érte a színházat, akik információink szerint azóta azonban elégedettek a döntéssel: miszerint 2015 szeptemberétől a Millenárisban kialakított játszóhelyre költöznek.

A táncszínház a Millenáris Teátrumban kap új játszóhelyet. 

Addig a Várkert Bazárban, a Hagyományok Házában, a MOM Kulturális Központban, és a Marczi Közösségi Térben játszanak.

 A Közlöny ír a Millenáris parkban épülő mélygarázs és közösségi tér kialakításáról, amelyhez további 1,9 milliárd forintot biztosítanak. 

A határozat felszólítja a nemzetgazdasági minisztert és a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy gondoskodjanak a beruházáshoz és azok előkészítéséhez a hazai forráson felül szükséges európai uniós források biztosításáról is.