Auguszta
-3 °C
2 °C

Elfogták a játszótéri lövöldözés gyanúsítottját

2014.11.05. 14:09 Módosítva: 2014-11-05 14:13:47

Szombaton az Index írta meg elsőként, hogy a IX. kerületi Ferenc téren valaki airsoft fegyverrel lövöldöz a járókelőkre, gyerekekre, babakocsikra.

Engem farmeren keresztül talált el, úgy is csíp, egy barátnőmet az arcán, a lövés helye napokig piros volt

- mondta egy kisgyerekes anyuka lapunknak. Olvasóink beszámolója szerint a rendőrség nem vette komolyan a bejelentésüket, azt mondták egyiküknek, hogy bár megértik az aggodalmukat, nem tudnak csinálni semmit.

Cikkünk megjelenése után azonban a rendőrség hirtelen komolyan vette a kilenc szülő levelét, egyiküket felhívták, hogy kivizsgálják az esetet, és már két járőr kint is van a téren.

A rendőrség szerdára meg is találta a feltételezett elkövetőt, mint közleményükben írják, garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást G. Viktor 30 éves budapesti lakos ellen. 

A ferencvárosi rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. Több alkalommal, összesen 30 lakásban tartottak házkutatást, meghatározták a lehetséges lőirányokat, amelynek eredményeként november 4-én 19 óra körüli időben elfogták G. Viktort, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint lakásából adta le a lövéseket.

A rendőrség a gyanúsított lakásán tartott házkutatáskor egy airsoft fegyvert és 2 megkezdett doboz lőszert találtak és foglaltak le. A gyanúsított kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint az airsoft fegyvert csak szervezett játékokon használta.

Az ügyben a további eljárást - a gyanúsított szabadlábon hagyása mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.