Száz éve nem volt ilyen meleg hajnalban

2014.11.06. 08:20 Módosítva: 2014.11.06. 11:14

Hajnalban megdőlt a napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mostanáig november 6-án 1901-ben volt a legenyhébb a hajnal, akkor Győrben 14,2 Celsius-fokot mértek. Most ennél több helyen is melegebb volt. Devecseren például 14,4 fokot mutatott a hőmérő, de a legmelegebb Pápa repülőtéren volt, ahol az októberi hideg, néha fagyos hajnalok után csütörtökre virradóra 14,7 fokot mértek.

Kétségtelenül csodálatos tavasz van két napja, de nagyon úgy néz ki, hogy mától, ha nagyon lassan is, de lassan visszatérünk az őszhöz. Bár a hőmérséklet egyelőre nem csökken: délen akár húsz fok is lehet, keleten pedig tartós napsütésre is számíthatunk, viszont eleinte északnyugat, nyugat felől egyre több helyen lesz felhős az ég, sőt eső, illetve zápor is kialakulhat, írja az idokep.hu

Holnap, pénteken már inkább az erősen felhős, borult idő lesz jellemző, csapadékra főként a Dunántúlon számíthatunk. A légmozgás változatlanul élénk, erős lökésekkel kísért lesz, a Dunántúlon délután sem mérséklődik. A hőmérséklet viszont még mindig magas lesz, délutánra ismét húsz fok körül várható. 

Szombaton már visszaesik pár fokot a hőmérséklet, de jelentős lehűléstől nem várható: az ország nagy részén 11-15 fok lehet délutánra, keleten, délkeleten továbbra is mérhetünk 16-18 fokot. A viszonylag magas hőmérséklet mellett azonban borult, csapadékos időre készülhetünk, esővel, záporokkal.

Vasárnap már nem várható erős szél, eső inkább csak északkeleten lesz,a hőmérséklet pedig 12-17 fok körül alakul. Jelentős lehűlés, télies fordulat a jövőhét első felében sem látszik.