L. Simon László: Vida Ildikó levele elveszhetett a postán

2014.11.07. 19:19

Az amerikai kitiltási ügynek van egy olyan pontja, amelyet a kormánynak a mai napig nem sikerült tisztázni. A kormány tagjai a botrány kirobbanása óta váltig állítják, hogy fogalmuk sincs, ki az a hat ember, akit kitiltottak a korrupció gyanúja miatt az Egyesült Államokból.  Vida Ildikó a szerdai Magyar Nemzetnek adott interjújában viszont azt állította, hogy a kitiltásról tájékoztatta a kormány egyik illetékesét, miután levélben értesítette őt a nagykövetség.

Ez alapján nagyon úgy tűnik, nem igaz a kormány tagjainak, Orbán Viktornak, Szijjártó Péternek, Lázár Jánosnak és Varga Mihálynak a hetek óta ismételgetett kifogása, miszerint ne tudtak volna a kitiltásról.

Vagy a kormány vagy Vida Ildikó tehát nem mond igazat. L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára – az ATV felvétele szerint – új magyarázattal állt elő arról, hogy lehetséges, hogy senki nem hazudik az ügyben. L. Simon szerint lehet, hogy Vida tényleg hivatalos levelet küldött a kitiltásról a kormány illetékesének, de 

olyan is lehet, hogy egy levél elveszik a postán.

Vagyis L. Simon szerint elkallódhatott Vida Ildikó kormány felé tett beismerő vallomása, ezért nem tudtak a kormánytagok arról, hogy a NAV-elnökét kitiltották az Egyesült Államokból. 

Arra egyelőre semmilyen utalást nem tett az államtitkár, hogy indítanak-e vizsgálatot a Postánál az ügyben.

A kitiltási botrány eddigi állomásai egy idővonalon: