Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Megszűnt az Együtt-PM szövetség

2014.11.09. 19:41 Módosítva: 2014.11.09. 19:41
Különválik az Együtt és a PM, a szövetség a jelenlegi formájában megszűnt – mondta az Indexnek Karácsony Gergely, miután a PM taggyűlése vasárnap úgy döntött, hogy a párt a továbbiakban önállóan politizál.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése vasárnap úgy határozott, hogy a párt önállóan folytatja. Ez azt jelenti, hogy megszűnik az Együtt és a PM között az eddigi együttműködés, amelyet a választások előtt kötött a két párt.

A PM a Facebook-oldalán is közzétett politikai nyilatkozatban azt írja, hogy a PM a továbbiakban önállóan politizál, de „mind az Együttre, mind az összes hiteles és demokratikus pártra továbbra is partnerként tekintünk”. Ez a PM-esek szerint azt jelenti, hogy folyamatos lesz közöttük a párbeszéd, és konkrét ügyekben készen állnak az együttműködésre.

Karácsony Gergely, a PM társelnöke az Indexnek megerősítette, hogy ezzel a döntéssel az eddigi formájában

lényegében megszűnt az Együtt-PM szövetség.

A döntésről a PM tájékoztatta az Együtt vezetését.

Szigetvári Viktor, az Együtt vezetője az Indexnek úgy reagált, hogy szerinte a korábbi egyeztetésekkel ellentétes a döntés.

Az Együtt egy laza, de intézményesített partnerséget szeretne fenntartani, ehhez képest meglepő volt Karácsony Gergely nyilatkozata, hogy megszűnt a szövetség.

Szigetvári hozzátette, hogy az Együtt személyesen szeretné tisztázni a PM döntését.


A PM még a parlamenti választás előtt kötött szoros partnerséget Bajnai Gordon pártjával, az Együttel. Az önkormányzati kampányban azonban szembekerült egymással a két párt vezetése. Szigetvári Viktor kezdeményezte ugyanis Falus Ferenc visszaléptetését a főpolgármester-jelölti posztról, amivel a PM nem értett egyet, a kampány utolsó napjaiban nem is támogatta Bokros Lajost.

Szigetvári Viktor a konfliktus kialakulása után ki is jelentette, hogy a PM-mel én akkor tudom folytatni a közös utat, ha valaki kihúzza azt a kést a hátamból. Karácsony Gergely erre akkor azt mondta, hogy ezt a kést, „ha úgy tetszik, szeretném kihúzni”.