Jolán
2 °C
4 °C

Megszűnt az Együtt-PM szövetség

2014.11.09. 19:41 Módosítva: 2014-11-09 19:41:31
Különválik az Együtt és a PM, a szövetség a jelenlegi formájában megszűnt – mondta az Indexnek Karácsony Gergely, miután a PM taggyűlése vasárnap úgy döntött, hogy a párt a továbbiakban önállóan politizál.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése vasárnap úgy határozott, hogy a párt önállóan folytatja. Ez azt jelenti, hogy megszűnik az Együtt és a PM között az eddigi együttműködés, amelyet a választások előtt kötött a két párt.

A PM a Facebook-oldalán is közzétett politikai nyilatkozatban azt írja, hogy a PM a továbbiakban önállóan politizál, de „mind az Együttre, mind az összes hiteles és demokratikus pártra továbbra is partnerként tekintünk”. Ez a PM-esek szerint azt jelenti, hogy folyamatos lesz közöttük a párbeszéd, és konkrét ügyekben készen állnak az együttműködésre.

Karácsony Gergely, a PM társelnöke az Indexnek megerősítette, hogy ezzel a döntéssel az eddigi formájában

lényegében megszűnt az Együtt-PM szövetség.

A döntésről a PM tájékoztatta az Együtt vezetését.

Szigetvári Viktor, az Együtt vezetője az Indexnek úgy reagált, hogy szerinte a korábbi egyeztetésekkel ellentétes a döntés.

Az Együtt egy laza, de intézményesített partnerséget szeretne fenntartani, ehhez képest meglepő volt Karácsony Gergely nyilatkozata, hogy megszűnt a szövetség.

Szigetvári hozzátette, hogy az Együtt személyesen szeretné tisztázni a PM döntését.


A PM még a parlamenti választás előtt kötött szoros partnerséget Bajnai Gordon pártjával, az Együttel. Az önkormányzati kampányban azonban szembekerült egymással a két párt vezetése. Szigetvári Viktor kezdeményezte ugyanis Falus Ferenc visszaléptetését a főpolgármester-jelölti posztról, amivel a PM nem értett egyet, a kampány utolsó napjaiban nem is támogatta Bokros Lajost.

Szigetvári Viktor a konfliktus kialakulása után ki is jelentette, hogy a PM-mel én akkor tudom folytatni a közös utat, ha valaki kihúzza azt a kést a hátamból. Karácsony Gergely erre akkor azt mondta, hogy ezt a kést, „ha úgy tetszik, szeretném kihúzni”.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?