15 millióból újítják fel Orbán szobáját

2014.11.10. 09:21

Hiába költözik már szinte biztosan a Várba 2016-ben a miniszterelnöki iroda, most még 15 millióból felújítják Orbán Viktor dolgozószobáját, írta meg a vs.hu.

A kormány közbeszerzést írt ki a Parlament miniszterelnök szárnyának a felújítására. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki és mire fogja használni a szárnyat, ha Orbán elköltözik. A vs.hu a Miniszterelnökséget is megkereste az erre vonatkozó  kérdéseivel, ezt a ködös választ kapták: 

a beszerzés célja, hogy a Parlament ezen részének egyes termei, eredeti belsőépítészeti kialakításuknak megfelelően helyreállításra kerüljenek, független attól, hogy a helyreállítást követően azok milyen módon kerülnek további hasznosításra.

A miniszterelnöki irodát egyébként két évvel ezelőtt is felújították már. Orbán 2010-ben költözött ebbe a mostani irodába a korábbi miniszterelnöki dolgozószobából, amely a maga 70 négyzetméterével túl kicsinek bizonyult számára, ezért átköltözött a száznyolcvan négyzetméteres Nándorfehérvári terembe, a korábbi irodából pedig fogadószobát csinált.