Vida Ildikó: Nem tudom, hogy mit mond. Tolmácsot szeretnék kérni

2014.11.10. 21:05 Módosítva: 2014.11.11. 21:19

 Vida Ildikó NAV-elnök vélhetően meglepetésszerű támadással szerette volna megszorongatni az amerikai ügyvivőt hétfőn, amikor lesben állt a nagykövetség bejáratánál, a Hír tévé stábjával megerősítve.

A NAV-elnök a tervébe azonban elfelejtett beépíteni egy apróságot: hogy Amerikában nem magyarul beszélnek, ő maga viszont egy szót sem tud angolul. Ezért a Hír tévé, amely Goodfriend megszégyenülését lett volna hivatott megörökíteni, végül Vida Ildikó zavarát rögzítette.

A felvétel kiszivárgott részletén látható, ahogy a követségről távozó Goodfriend először láthatóan nem hiszi el, hogy a jobbos tévé és Vida valóban ezt a cselszövést találta ki. Amikor leesik neki, akkor a kamerába nézve leszögezi, hogy fogalma sem volt a csoport érkezéséről, majd egyenesen  a NAV-elnököt kérdezi: „Volt önnek időpontja, megbeszéltünk találkozót?”

Vida Ildikó egyetlen fegyvere az a hangsúly, amellyel a kisboltban cöccögve azt mondja a boltosnő, hogy nem tudok visszaadni ötezresből:

Nem tudom, hogy mit mond. Tolmácsot szeretnék.

A kitiltott hivatalnok és a védelmére kirendelt tévé stratégiája itt sajnos darabjaira esett, innentől annyi történt, hogy Vidát behívták a követségre, ahol elmondták, amit eddig már sokszor. Hogy konkrétumokat nem árulhatnak el, a korrupcióval kapcsolatos információkat eljuttatták a kormányhoz.

Vida ezek után a Hír tévének elpanaszolja:

Megdöbbentő számomra, hogy egy jogállamban ilyesmi lehetséges, valakire ujjal mutatnak, és nem a bizonyítékokat követeljük, ami alapján bármilyen eljárás indítható lenne, hanem az érintett személyeket mocskoljuk.  

Az esetről beszámolt Goodfriend is a Twitterén, de sajnos Kovács Zoltán kormányszóvivő nem próbálta megvédeni a NAV-elnököt, így az a szál nem bomlott ki.

A kormányban egyébként továbbra sem találták ki, hogyan válaszoljanak Vida Ildikó kitiltására és az amerikaiak által megfogalmazott korrupciós gyanúra, így kommunikációjukkal jelenleg is a teljes tájékozatlanság és elveszettség taktikáját követik.

UPDATE: Ügyvédje szerint Vida Ildikó azt tervezi, amerikai vízumért folyamodik, hogy így derüljön ki, mivel vádolják.