Romagyilkosságok: vádat emeltek az elhárítás emberei ellen

SZT 9962
2014.11.12. 08:34

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy négy emberrel szemben emelt vádat a romagyilkosságokkal kapcsolatban hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt kedden a Központi Nyomozó Főügyészség. Nagy Andrea a vádhatóság szóvivője a lapnak azt mondta, az ügy minősített, így a részleteivel kapcsolatban bővebb tájékoztatás nem adható.

A lap azonban úgy értesült, hogy a vádlottak között lehet a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) volt főigazgatója és két helyettese is. A volt katonai elhárítók vélhetően azért kerülhetnek a bíróság elé, mert nem jutottak el tőlük valós információk arról, hogy a romagyilkosságokban elítélt Csontos István a katonai elhárítás titkos kapcsolata volt.

Mint ismert, Csontost 2004-től besúgóként alkalmazták a KBH-nál, majd egy-két évvel később lett regisztrált titkos kapcsolat, 2007-ben pénzjutalmat is kapott. 2009 februárjában váratlanul leszerelt, a KBH titkos kapcsolati kontingenséből azonban csak 2009 májusában törölték, amikor már megtörtént a tiszalöki gyilkosság, amelyben a vád szerint sofőrként Csontos is részt vett.

Az ügyről itt írtunk bővebben.