Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Magyar orvosnő mentette meg az infarktusos beteget a repülőn

2014.11.13. 07:23

Egy magyar orvosnő mentette meg egy portugál férfi életét egy Németországból Argentínába tartó járaton, írja a Blikk. A 32 éves Szabó Réka szabadságra utazott, éppen a második whiskyjét kortyolgatta, amikor az Atlanti-óceán felett bemondták a hangszóróba, hogy orvost keresnek.

  A repülő utasain nyugtalanság lett úrrá, de a személyzet higgadt volt és profi módon elkülönítette a beteget. Először egy nyugdíjas szemésznő ért oda a férfihoz, majd a magyar orvosnő. Németül jól megértették egymást, a szemésznő kereste meg az elsősegélydobozban a szükséges dolgokat, segített a magyar orvosnak vérnyomást mérni, és számolta a férfi pulzusát. A férfit sikerült életben tartani, a  Buenos Aires-i reptéren pedig már egy mentő várta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek