Páva: Túl drága ajánlatot kaptunk a Magasház bontására

2014.11.13. 13:44

A pécsi közgyűlés napirendi pontjai között szerepel a Magasház bontására kiírt közbeszerzési pályázat eredményének zárt ülésen való tárgyalása. A Dunántúli Naplónak Páva Zsolt polgármester úgy nyilatkozott, hogy a délutáni ülésen úgy is dönthetnek a képviselők, hogy eredménytelennek nyilvánítják a pályázatot, mert mindegyik ajánlat drága volt.

A két talpon maradt indulónak várhatóan meghívásos pályázatot írnak ki, melynek célja az, hogy minél alacsonyabb árat érjenek el. Ha ez nem sikerül, vagyis a beruházás összege továbbra sem megy a kormány által biztosított egymilliárd forintig, akkor teljesen új közbeszerzési eljárást írhatnak ki.

Mint ismert a 25 éves üresen álló, életveszélyessé vált Magasház bontására júliusban írt ki közbeszerzési eljárást a pécsi önkormányzat, amiben meghatározták a technológiai eljárást is, az épületet szintről szintre egy év alatt bontanák el.

A Magasházat 1975-ben kezdték el építeni, a huszonöt emeletes, 248 lakásos monstrum történetéről írt riportunkat itt olvashatja el.