Tízmilliós önkormányzati megbízást kapott Papcsák ügyvéd kollégája

2014.11.14. 09:12

A Blikk értesülései szerint a Zuglói Eszközkezelő Kft. 2011 februárjában kötött ügyvédi megbízási szerződést Papcsák ügyvéd kollégájával, dr. Kovács Gáborral, aki havi 250 ezer forint + áfa értékben havonta mindössze 12 órát volt köteles megbízója rendelkezésére állni.

A szerződést a Zuglói Eszközkezelő részéről az az Istók Ede akkori ügyvezető írta alá, akinek a felesége, Mazsu Orsolya szintén Papcsák Ferenc irodájában dolgozott. Kovács Gábor a lap szerint a mai napig ügyvédként dolgozik az immár Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. névre hallgató önkormányzati cégnél, holott a lap forrásai szerint a két sporttelepet üzemeltető cégnek felesleges egy folyamatos ügyvédi szerződés. Kovács tízmillió forintot jóval meghaladó díjazást kaphatott eddig.

Papcsák Ferenc év eleji vagyonnyilatkozata szerint azzal lett a legjobban kereső magyar parlamenti képviselő, hogy 2013-ban bruttó 160 millió forint osztalékot vett ki az ügyvédi irodájából. Az Indexnek akkor azt állította, hogy „nem lát bele az iroda működésébe".

A lap megkereste a Fidesz-frakció sajtóosztályát, de lapzártáig nem nyilatkoztak az ügyben. Dr. Kovács Gábor pedig azt írta a lapnak, hogy nem tagja a Papcsák Ügyvédi Irodai Társulásnak, ügyvédi tevékenységével kapcsolatban pedig titoktartási kötelezettség terheli.