Szabadlábon a gázoló próbaidős rendőr

2014.11.17. 18:04

Elutasította a Nyíregyházi Járásbíróság annak a próbaidős rendőrnek az előzetes letartóztatását, aki halálos balesetet okozott a múlt hétvégén, írja az MTI. A halálos közlekedési baleset okozásával gyanúsított rendőr azonnali szabadlábra helyezéséről is azonnal döntöttek. A végzés egyelőre ügyészi fellebbezés miatt nem jogerős.

A bíróság szerint nem kell sem a gyanúsított szökésétől vagy elrejtőzésétől tartani, sem a tanúk befolyásolásától vagy megfélemlítésétől. „Több olyan kérdés merült fel, mely szakértői kompetencia, ezért az eljárás jelenlegi szakaszában az előzetes letartóztatás büntetőeljárási törvényben írt általános feltételei nem állnak fenn" – indokolta a bíróság döntését Toma Attila, szóvivő-helyettes.

A gyanúsítás szerint a próbaidős rendőr szolgálaton kívül kezdett előzni az autójával, de nem tudta biztonságosan befejezni a manővert, ezért két autó karambolozott, és hárman meghaltak. A gyanúsított utána segítségnyújtás nélkül, gyorsítva továbbhajtott. A próbaidős rendőr szolgálati viszonyát november 15-én megszüntették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport