Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az V. kerületi polgármester bátyja lett a helyi tévé főfelügyelője

2014.11.18. 16:23
Az V. kerületi önkormányzat hétfőn zárt ülésen leváltotta Kerényi Imrét a kerületi City Televízió felügyelőbizottsága éléről, és Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester testvérét ültette a helyére.

A Szentgyörgyvölgyi Péter vezetése alatt álló Belváros-Lipótváros önkormányzata a múlt héten zárt ajtók szavazott a kerület tulajdonában álló cégek vezetőiről.

Az új ciklusra a kerületi televíziós műsorokat készítő City Televíziós Kft. felügyelőbizottsági elnökének Szentgyörgyvölgyi Gábort, a polgármester bátyját nevezték ki. Az októberi választáson a Fidesz színeiben az idősebb Szentgyörgyvölgyi is bejutott a testületbe, de már az előző ciklusban is voltak önkormányzati megbízatásai.

Szentgyörgyvölgyi Gábor két kerületi közalapítvány ellenőrző testületében jutott szerephez, és külsős tagja volt a belvárosi tulajdonosi és elidegenítési bizottságnak is. Ez utóbbi testület egyik döntésének köszönhette – többek között – bátyja, hogy a piaci árnál jóval olcsóbban megvehette a híres lakó, Habony Árpád miatt közismertté vált Szerb utca 9. alatti társasház egyik lakását. A döntés következtében a vevőnek csak a lakás forgalmi értékének 30 százalékát kellett kifizetnie, azt is 25 éves kamatmentes részletre.

A rokoni kapcsolódást és az összeférhetetlenség gyanúját már az önkormányzati választás előtt szóvá tette az ellenzék.

Az ellenzéki polgármesterjelöltnek, Juhász Péternek a City TV-el is az elfogultság miatt volt baja. A Fidesz polgármesterjelöltje, Szentgyörgyvölgyi Pétert 19 sikerhírben szerepeltették a tévé 15 szeptemberi adásnapján, ellenfele, Juhász Péter viszont alig kerülhetett a képernyőre. Az ellenzék jelöltjét a belvárosiak egyetlen semleges riportban láthatták, kétszer pedig negatív összefüggésben mutatták. Juhász fel is jelentette a kerületi televíziót, de a Fővárosi Választási Bizottság elutasította a beadványt, mert nem kapta meg időre a televízió műsorait tartalmazó kigyűjtéseket, ezért nem tudtak megalapozott döntést hozni.

A belvárosi kerületi televízió a korábbi polgármester, Rogán Antal hivatali ideje alatt, 2006-tól 2011-ig kapott kimagasló összegű támogatást az önkormányzattól. A City TV 2006-ban 121,4 millió, 2007-ben 129,8 millió, 2008-ban 128 millió, 2009-ben 112,2 millió, 2010-ben 114,4 millió, 2011-ben 122,8 millió forintot, de 2012-ben már „csak” 72,8 milliót.

A City TV Kft. eddigi felügyelőbizottsági elnöke, Kerényi Imre volt, most azonban leváltották. A miniszterelnöki biztos érdemei elismeréseként új állást kapott: ő lett a Belváros-Lipótvárosi Cigányzenekar Nonprofit Kft. fb-elnöke.

Frissítés!

Időközben befutott a Belváros-Lipótváros önkormányzatának közleménye. Senki ki nem találná, miként került a City TV felügyelőbizottságának élére a polgármester bátyja:

V É L E T L E N Ü L!!!

Igen, véletlenül, pontosabban egy adminisztrációs hibából kifolyólag. Íme a lakonikus közlemény:

Belváros-Lipótváros képviselő-testülete új tagot jelöl a City Televízió felügyelőbizottságának élére. Az alapító okirat aláírásánál észleltük az adminisztrációs hibát, amelyet természetesen mihamarabb jelentünk a cégbíróságnak. A következő testületi ülésen a képviselő-testület dönt az új elnök személyéről. A képviselő természetesen addig semmilyen, a tagsággal kapcsolatos díjban nem részesül. A cég törvényes működése továbbra is biztosított.