16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 2
Svájc 3
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 1
Brazília 0

Lamperth Mónika visszatért a szakmájához

2014.11.19. 18:11

Lamperth Mónika lett a XV. kerület jegyzője, a volt szocialista párti belügyminiszter ezt meg is erősítette az Indexnek. Azt mondta, csütörtökön el is kezdi a munkát, reggelre már össze is hívott egy értekezletet.

A kerületben októberben a DK többi baloldali párt által támogatott jelöltje, Hajdu László nyert. Lamperth azt mondta, még az MSZP-s időkből származik a jó kapcsolatuk Hajduval, ezért is döntött úgy, hogy megpályázza a jegyzői posztot, amikor kiírták a pályázatot. A belügyminiszter nyilván jól szerepelt a pályázati bizottsági meghallgatáson, mert Hajdu László szerdán úgy döntött, ő a nyertes.

A volt belügyminisztert motivációiról is kérdeztük, szerinte

a jegyzői poszt a közigazgatás egyik legszebb területe

így nem érzi kínosnak vagy degradálónak, hogy az ország egyik legfontosabb minisztériuma után most egy kerületi polgármesteri hivatalt fog irányítani.

Visszatérek a szakmámhoz, hiszen alapvetően közigazgatási jogász vagyok.

Lamperth még mindig MSZP-tag, de azt mondta, a politikából már egy ideje kivonult, az idén sem parlamenti, sem önkormányzati posztért nem indult.

Lamperth Mónika valóban évek óta nem politizál már, de korábban több volt politikussal - így Herényi Károllyal, Székely Tamással és Kökény Mihállyal – egy MLM-rendszeren alapuló cégben dolgozott, mely többek között emésztési zavarokra, fáradékonyságra, merevedési problémákra kínált természetes alapú készítményeket. Mostantól a XV. kerületi hivatalban fog dolgozni.  • Hírek
  • Hírek