A forgalommal szemben menekültek az M3-ason

2014.11.20. 06:18 Módosítva: 2014.11.20. 14:12

Több megyén keresztül menekült az M3-as autópályán, forgalommal szemben az a két férfi, akiket autójukkal végül Heves megyében az Ecsédi pihenőnél fogtak el a rendőrök – közölte az ORFK.

A Police.hu-n szereplő közlemény szerint a rendőrök szerdán éjfél körül Nyíregyházán egy Nissan típusú autót akartak ellenőrizni, a jármű vezetője azonban elhajtott. Az autó két utasával a 4-es számú főúton menekült, elhagyta Nyíregyházát, 

majd Debrecennél felhajtott az M3-as autópályára, és a jobb pályatesten a forgalommal szemben haladt Budapest felé. 

A rendőrök az M3-as autópálya Hajdú-Bihar, Borsod, Heves és Pest megyei szakaszán lezárták a felhajtókat és elterelték a forgalmat. A menekülő kocsit végül Heves megyében az Ecsédi pihenőhelynél tartóztatták fel. Az autóban ülő két férfi közül az egyiket a helyszínen elfogták. A másik férfi elfutott, és a közelben próbált elrejtőzni, de a Készenléti Rendőrségnek sikerült őt is elfognia. 

Az M3-as autópálya jobb pályatestét az autópálya kezelővel folyamatosan egyeztetve, fokozatosan nyitották meg a közlekedők előtt hajnalban.

Frissítés: A rendőrség kora délutáni közleménye szerint a két férfi hajnalban több irodát több irodát is feltört egy Nyíregyháza belvárosában található épületben, ahonnan pénzt és műszaki cikkeket tulajdonítottak el. A rendőrség lopás bűntettének gyanújával folytatja le az eljárást M. Attila 37 éves budapesti és P. Gábor Ferenc 41 éves szolnoki lakosok ellen.