Rogán utódja visszaadja kedvezménnyel vett lakását

2014.11.21. 15:47 Módosítva: 2014.11.21. 18:01
Visszaadja belvárosi lakását a Belváros polgármestere. Szentgyörgyvölgyi Péter azt mondja, azért döntött így, hogy elejét vegye az ingatlan miatt indult ellenzéki támadásoknak.

Elegem lett az elmúlt hónapokban abból, hogy a lakásvásárlásom miatt folyamatosan támadnak.

Ezzel indokolta az Indexnek Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere, hogy miért döntött úgy, hogy visszaadja az önkormányzatnak a Szerb utcában található 110 négyzetméteres lakását.

A nyáron derült ki, hogy Szentgyörgyvölgyi a kerületi bérlőknek járó, a piaci árhoz képest 25 százalékos kedvezményt biztosító rendelkezést kihasználva vásárolta meg az ingatlant. Vagyonnyilatkozata szerint Szentgyörgyvölgyinek további három ingatlana is van. A kedvezményes vásárlásból akkor lett ügy, amikor Puskás András visszalépése után ő lett Rogán Antal helyettese, majd a Fidesz V. kerületi polgármesterjelöltje.

„A belvárosiak október 12-én a támadások ismeretében is nagy többséggel választottak meg polgármesternek. Amikor a lakást vásároltam, mindenben jóhiszeműen jártam el, de úgy gondolom, az a helyes döntés, ha az önkormányzattól még a polgármesterré választásom előtt vásárolt lakást visszaadom az önkormányzatnak. Ameddig csak rólam volt szó eltűrtem, de mostantól már a kerületnek árt, hogy folyamatosan a lakásvásárlásom miatt támadnak” – mondta a polgármester, aki a lépéssel lezártnak tekinti a lakásügyet. Szentgyörgyvölgyi leszögezte, hogy a továbbiakban nem kíván reagálni a Szerb utcai lakással kapcsolatos kérdésekre.

A lakásvisszaadás lebonyolításának módját jogászok vizsgálják.

Juhász azonnali lemondásra szólítja fel

Juhász Péter, az Együtt társelnöke péntek este azonnali lemondásra szólította fel Szentgyörgyvölgyi Pétert, mert méltatlanná vált pozíciója betöltésére. Juhász hivatali visszaélés miatt feljelentést is tesz, mert felmerül a hivatali visszaélés bűncselekményének alapos gyanúja.

Juhászék közleménye szerint Szentgyörgyvölgyi háromszorosan is törvénytelenül jutott lakásához. "Törvénytelen eljárással költözött be, hiszen az ingatlant szolgálati lakásként kapta, miközben volt saját lakása, tehát arra nem volt jogosult. Törvénytelen volt másodszor az is, amikor 2010-ben az önkormányzati választás előtt –Rogán Antal közbenjárására – csökkentették a bérleti díját. A harmadik törvénytelenség az volt, amikor az önkormányzat – saját ezzel kapcsolatos rendeletét is semmibe véve – áron alul adta el az ingatlant Szentgyörgyvölgyi Péternek" - írják.