Kósa Dubaj után Új-Zélandra utazott

2014.11.22. 08:52 Módosítva: 2014.11.22. 11:29

Kósa Lajos volt debreceni polgármester és jelenlegi Fidesz-alelnök rápihen egy kicsit a jövő évi költségvetési vita miatti fejfájására: a titkárnőjével, Halász János államtitkárral, valamint Halász fiával Dubajból Új-Zélandra utaztak, hogy ott az aucklandi Rolling Stones-koncerten bulizhassanak, írta meg a Bors a Cívishír.hu-ra hivatkozva.

A bulvárlap pár napja írta meg, hogy a négyfős társaság Budapestről Dubajba repül, Kósa akkor így nyilatkozott erről:

Pár napos kiruccanást tervezek az Egyesült Arab Emírségekbe. Szabadságra megyek, összesen három napra utazom, nem szeretnék róla semmit mondani

A politikus a Bors szerint nem bontotta ki az igazság minden részletét: valódi úti céljuk ugyanis a Dubajtól 18 ezer kilométerre fekvő Új-Zéland, pontosabban a Rolling Stones aucklandi koncertje volt.

A bulvárlap szerint

alighanem ez a világ legdrágább koncertélménye,

ugyanis Budapestről Aucklandbe 450 ezer forintos repülőjeggyel lehet eljutni. A Bors szerint

a csoport a négycsillagos Copthorne Hotel Auckland Harbourcityben szállt meg, ahol egy éjszaka 60 ezer forintba kerül, Jaggerék szombati koncertjére pedig 50-75 ezer forint körül lehet jegyet venni. Kósáék szerdán indultak, a bulit ma rendezik, így minimum négy napot el kellett tölteniük a szállodában, tehát fejenként legalább 7-800 ezer forintot költöttek csak az útra, a koncertre és a szállásra. Vagyis az étkezésekkel együtt körülbelül egymilliót költöttek fejenként erre a kis túrára.

Kósa régebben is nagyon szerette Dubajt

A politikus többször járt már Dubajban, és Debrecenben is fogadott delegációkat onnan.  Ám az egyik négy évvel ezelőtti dubaji útja nagy botrányt kavart: a debreceni szocialisták akkor azzal vádolták meg, hogy közpénzből nyaralt. Kósa azt mondta, hivatalos úton volt, politikusokkal, befektetőkkel tárgyalt, többek között egy Dubaj–Debrecen-repülőjárat beindításáról is, amiből azóta sem lett semmi.