Fénykép is van a luxusóra-bolt rablóiról

2014.11.23. 18:04

Négy férfi rabolta ki tegnap az Andrássy úton lévő Hublot óraboltot, és a rablók súlyosan bántalmazták az üzlet alkalmazottait is, akiket a tűzoltóknak kellett kiszabadítani. Ketten megsérültek, egyikük, a biztonsági őr súlyosan, ő fejsérülést szenvedett. Az eset után legalább tíz rendőrautó állt az üzlet előtt. Az Hublot órák ára 2,5 millió forinttól indul, de egyes modellek értéke eléri a 15 millió forintot is.

A rendőrség rendelkezésre álló adatok szerint 2014. november 22-én 11 óra körüli időben négy ismeretlen férfi ment be a Budapest VI., Andrássy úton található óra üzletbe, ahol a két alkalmazottat és a biztonsági őrt bántalmazták, majd megbilincselték. Az üzletben több vitrin üvegét betörték, kirámolták belőlük az órákat, majd elmenekültek. A rablók nem viseltek maszkot, a tanúk kihallgatása után a rendőrség fényképfelvétel és személyleírás alapján keresik a rablókat.

Az egyik elkövető 50-60 év körüli, átlagos testalkatú, 165-175 centiméter magas férfi. A szemtanúk szerint a férfi szögletes fejformájú, ősz hajú, ráncos, rövid, ősz bajuszú. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű, bőr baseballsapkát és barna színű, feltehetően dioptriás szemüveget viselt. Szögletes orrú, fekete bőr cipőt, fekete nadrágot, fekete, zakószabású bőrdzsekit és magas nyakú, szürke kötött garbót viselt. Nála volt egy vállon átvethető, kék sporttáska.

A másik elkövető 25-35 év körüli, 190-200 centiméter magas, erős testalkatú férfi. Haja szőkés barna vagy ősz, fejformája kerek, arca széles, borostás. Szeme színe barna, ajka telt. Fekete farmernadrágot, fekete cipőt és szintén fekete, derékig érő, kapucnis kabátot viselt. Egy fekete színű hátizsák is volt nála.

rabló jő1
Fotó: Police.hu

A harmadik elkövető 20-30 év körüli, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszúkás, csontos arcú, kék szemű, kopasz, hosszú orrú férfi. A rabláskor világoskék, derékig érő pufi kabátot, világoskék farmernadrágot és sötét színű cipőt viselt. Egy papírzacskó volt nála, benne egy szürkés árnyalatú hátizsákkal.

A negyedik rabló 25 év körüli, átlagos testalkatú, 165-180 centiméter magas férfi. Fejformája hosszúkás, arca keskeny, orra nagy, álla hegyes. Haja barna és rövid. Az elkövetéskor elegáns fekete színű inget, szürke, zakószabású kabátot, fekete nadrágot és fekete cipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya kéri, hogy aki a fotón látható férfit felismeri, illetve az ő és társai jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-443-5000-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 számon (csak hétköznap), illetve a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.