Sajtóattasé lesz a futsalcsapat sajtósa: Canberrában

2014.11.23. 12:20
Ausztráliában lesz követségi sajtóattasé Szijjártó Péter külügyi és külkereskedelmi miniszter korábbi futsalcsapatának kommunikációs felelőse. Gyombolai Zsófia a csapat több tagjával együtt az elmúlt hetekben került a minisztérium állományába.

Az Index információi szerint nemcsak a dunakeszi futsalcsapat játékosai és korábbi ügyvezetője, hanem a csapat korábbi sajtósa, Gyombolai Zsófia is a Szijjártó Péter vezette, Külügyi és Külgazdasági Minisztérium szolgálatába állt.

Gyombolai Ausztráliában a magyar nagykövetségen kap állást. A canberrai diplomáciai kirendeltség, amelyet Sikó Anna nagykövet irányít, egyben Magyarország új-zélandi képviselete is.

A minisztérium az Index kérdésére elismerte, hogy Gyombolai október 20. óta a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársa, és várhatóan 2015. első negyedévében helyezik ki a Canberrai Nagykövetségre, ahol előre láthatóan kulturális és sajtóattasé munkakörbe kerül majd. A minisztérium szerint az új munkatárs "kiválasztására szakmai indokok alapján került sor”.

Gyombolyai Schmitt Pál elnöksége idején a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgozott, majd pedig az Országgyűlés Hivatalához került, ahol a Fidesz Frakció Külügyi Kabinetjében volt titkárságvezető.

Ezzel párhuzamosan Dunakeszi Kinizsi Futsal Klubnál is volt állása. A csapat kommunikációs felelőseként keveset szerepelt ugyan a sajtóban, de egyetlen fontos, 2012-es megnyilatkozásában külpolitikai vonatkozásoktól sem függetlenül beszélt a dunakeszi csarnokavató mérkőzésről.

Gyombolai jelentette be, hogy Szijjártó csapata a politikai provokációk elkerülése érdekében nem játszik a megnyitón az azeri Araz Nahicseván csapatával, hanem egy sima NB II-es futsalmeccsel indítanak.

A múlt héten kiderült, hogy a dunakeszi csapattagság jó eséllyel belépőt jelent a minisztériumi megbízatásokhoz. Szijjártó Péter egykori futsalcsapatából magával vitte Benkő Szilárdot, Monspart Lászlót és Temesi Norbertet is. Benkő Szilárd lett a minisztérium kvázi kabinetfőnöke, és csak azért nem lehetett hivatalosan kabinetfőnökké kinevezni, mert nincsen diplomája. Hivatalosan most „a miniszter megbízásából a kabinet működését koordinálja” bruttó 885 ezer forintért.

Monspart László Szijjártó kinevezése előtt, már június közepén átment a minisztériumba, most havi 350 ezerért a parlamenti kabinet munkatársa. Előző helyén hasonló összegért hivatalsegéd volt. De felvették Temesi Norbertet is, aki a Miniszterelnökség szerződéses tanácsadója volt havi 490 ezer bruttóért, jelenleg protokollreferens főállásban 400 ezerért.

A Miniszterelnökségről ment Szijjártó után a futsalcsapat korábbi ügyvezetője is. Andréka Domonkos, jelenleg munkaszerződéssel dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, a munkaszerződésében rögzítettek szerint protokollfőnöki munkakörben.