Több vonat közlekedik az adventi hétvégéken Budapest és Bécs között

2014.11.25. 14:18

A MÁV-Start Zrt. a karácsonyi ünnepek előtti időszakban szombatonként Advent EuroCity néven indít az egyébként is közlekedő szerelvényeken felül vonatot Budapestről Bécsbe, írja az MTI. Az adventi járat a Keleti pályaudvarról indul, és a Wien Westbahnhof végállomásig Kelenföld, Tatabánya, Komárom, Győr és Mosonmagyaróvár állomásokon áll meg. Az Advent EuroCitykre díjmentes helyjegyet biztosít a vasúttársaság, amennyiben a nemzetközi pénztárban erre a vonatra kérik jegyüket az utasok.

November 29. és december 15. között a railjet vonatok is megnövelt kapacitással várják az utazókat: a Budapestről november 29-én, szombaton, valamint december 6. és 15. között szombaton és vasárnap 7:10-kor, Bécsből pedig a szombaton 17:48-kor induló vonatokon több mint nyolcszáz ülőhelyet kínálnak. A megduplázott kapacitás ellenére a vasúttársaság javasolja,  hogy a kiemelt időszakban Bécsbe utazók elővételben, minél előbb váltsák meg menetjegyüket és helyjegyüket. 

Bővebb információk találhatók a vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu oldalon, valamint érdeklődni lehet a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán a 06-40-49-49-49-es telefonszámon.