Villamos, troli és busz is más útvonalon járhat a belvárosban

2014.11.25. 14:29

Több tömegközlekedési járat közlekedése is változhat este a belvárosban a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen tartott tüntetés alatt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt írja, hogy várhatóan kisebb-nagyobb mértékben módosul:

  • a 2-es, a 4-es és a 6-os villamos,
  • a 70-es és a 78-as troli,
  • valamint a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 105-ös és a 115-ös busz közlekedése.

A rendőrség a lezárások mértékét a résztvevők számától tette függővé, ezért csak tervezett információkat tett közzé a BKK is. Mindenkit arra kérnek, figyelje a BKK Info oldalát, illetve Facebook-oldalukat, ahol folyamatosan tájékoztatnak a változásokról.

A 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport szervezett tüntetést El a kezekkel! címmel a József Nádor térre kedden, este hat órára. A Facebook-csoport saját megfogalmazása szerint a következő miatt indult: „A kormány kényszerrel, fenyegetéssel 3 millió ember magánnyugdíjpénztári megtakarításait vette el és nullázta le. 60 ezren maradtunk. Nem hagyjuk magunkat!" A tüntetésről bővebben itt>>>

A résztvevők 17:00 és 18:00 között a József Nádor téren gyülekeznek, ahonnan a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Arany János utca–Nádor utca–Széchenyi utca–Szabadság tér–Honvéd utca–Alkotmány utca útvonalon a Kossuth Lajos térig vonulnak, közben a Szabadság téren megállnak beszédet tartani.