A Jobbik támogatja Török Gábort

2014.11.26. 13:57

Ha nem lenne mára elég a veszprémi időközi választás fordulataiból: a Jobbik szerdán rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, melyen Vona Gábor személyesen jelentette be, hogy

amennyiben Török Gábor megméreti magát, nem állít ellenjelöltet, és szimpatizánsait a politológus támogatására fogja kérni

Az MTI tudósítása alapján Vona ezt azzal magyarázta, hogy pártja tiszteletben tartja a politológus pártfüggetlenségét, személyétől pedig azt várják, hogy valóban független képviselőként új színt visz az Országgyűlésbe, ahol jelenleg „hiánycikk” az érdemi vita és a konszenzuskeresés.

Vona Gábor elárulta, hogy erről előzetesen is konzultált a jelöltséget kedden elvállaló Török Gáborral, és a politológus azt mondta neki, indulása esetén minden szavazó támogatására számít, érkezzen bárhonnan, de egyik pártnak sem kíván a jelöltje lenni.

Török Gábor a TV2 Mokka című műsorában más pártok esetleges támogatásával kapcsolatban úgy fogalmazott: „Újpesten 64 szavazatot kapott a legerősebb független jelölt. Engem az érdekel, hogy valóban függetlenként lehet-e ennél komolyabb eredményt elérni egy választáson. Éppen ezért, amit biztos nem tervezek, hogy pártok támogatását fogadjam el ebben a választásban."

Simicska Lajos esetleges indulásával kapcsolatban pedig azt mondta, az nagyon meglepő lenne, hozzátette, ha ez igaz, egy teljesen új dimenziót adna az időközi választásnak.

Ha Simicska Lajos, aki azért korábban a Fidesz gazdasági holdudvarának kiemelt szereplője volt, és akivel kapcsolatban az elmúlt időszakban arról szóltak a hírek, hogy milyen konfliktusa van a miniszterelnökkel, belépne a ringbe politikusként, azt hiszem, ha 22 ezer lájkot nem gyűjtene össze, akkor is egy reveláció lenne. Jelentősebb, mint bármi más, ami ezzel a választással kapcsolatban elképzelhető.... minden ami érdekes, az engem érdekel, és ez elég érdekes lenne.

− fogalmazott a politológus.