Járóbottal verte agyon 87 éves nagynénjét

2014.11.27. 09:15

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádat emelt egy 63 éves bajai férfi ellen, aki július közepén a saját járóbotjával verte agyon az egyedül élő 87 éves nagynénjét.

A vádlott évtizedek óta jó viszonyban volt a nagynénjével, még a nyugdíját is rábízta. Csak akkor volt köztük konfliktus, amikor a férfi ittas volt, és a nagynéni ezért nem adott neki pénzt. Ez történt azon a bizonyos július 14-ei napon is.

A 63 éves férfi, aki már reggel a pohár után nyúlt, kikapta a járóbotjára támaszkodó nagynéni kezéből a botot és azzal testszerte ütlegelni kezdte. Az ütések miatt a bot eltörött, a 87 éves asszony pedig az előszoba kövezetén hanyatt esett. A vádlott még ekkor sem hagyta abba a bántalmazást, sőt fojtogatni és rugdosni is kezdte az idős nőt. Végül magához vett két pénzzel teli borítékot és távozott, sorsára hagyva a vérző asszonyt. Az elvitt pénzt másnap - feltehetően kijózanodva - visszavitte a lakásba.

Az asszonyt, aki komoly fájdalmai miatt nem tudott mozogni és segítséget kérni, a fia találta meg jó pár órával később. Értesítette a mentőket, akik kórházba szállították, majd aznap meg is műtötték. Az idős asszony azonban másnap belehalt a hasűri vérzés miatt kialakult légzési és keringési elégtelenségbe.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a 63 éves bajai férfi ellen.