Simicska és Orbán kapcsolata most tárgyalásos fázisban van

2014.11.27. 07:45 Módosítva: 2014.11.27. 09:08

Legalábbis ezt írja a Népszabadságban megjelent cikkében Csuhaj Ildikó, aki ugye arról ismert a lapnál, hogy mindenféle fideszes forrásai vannak. A cikk szerint Simicska nem elégedett a médiapiaci pozícióival, úgy érzi, hogy egyre inkább visszaszorul, ezért is fontolgatja, hogy elindul a veszprémi időközi választáson.

A lap szerint ez aggodalmat keltett a Fidesznél, bár kicsivel később meg azt írják, hogy a kormányzati források szerint ha komoly lenne Simicska szándéka, akkor nem a Népszaván keresztül üzenne. Igaz, azt is írja a szerző ugyanebben a cikkben, hogy a kormányzaton belül sem tudják egészen komolytalannak tartani a Közgép-vezért, aki képes lenne 2018-ra felépíteni a Fidesz ellenzékét, ha netán kiszorítanák a médiapiacról. Arról a piacról, ahol egyre nagyobb befolyása lesz a cikk szerint Lázár Jánosnak és Habony Árpádnak, miközben a Simicska és Nyerges Zsolt-féle befolyás csökken. (A Népszabadság felidézi, amit korábban a hvg.hu írt meg, nevezetesen, hogy a Tv2 kikerült Simicska érdekeltségi köréből és a tévénél a kormányfővel jó viszonyban lévő Andy Vajna került meghatározó helyzetbe.)

De a Népszabadság szerint Orbán és Simicska viszonya mégsem mérgesedett el még annyira, hogy ne lenne visszaút, erre írta a lap, hogy a két ember kapcsolata most "tárgyalásos fázisban van" - bármit is jelentsen ez.

A Simicska-birodalomhoz tartozó Magyar Nemzet címoldalon, vezető hírként közli, hogy Simicska indulna Veszprémben (vagy legalábbis fontolgatja az indulást), de a lap csak más sajtóorgánumokat idéz, saját értesüléseket nem. De ami ennél is fájóbb, hogy még egy véleménycikket sem találtunk a lapban. Ellenben figyelemreméltó, hogy az újság második leginkább kiemelt híre arról szól, hogy a Tárki szerint gyengült a Fidesz.

A Magyar Hírlap címoldalon nem foglalkozik a Simicska-üggyel, mindössze a 3. oldalon közöltek egy kisebb cikkecskét a témában az "önjelölt" veszprémi indulókról, de a cikkben semmi új információ nincs. 

A Népszava arról ír, hogy "Veszprémi szétzilálhatja a Fideszt". A lap azt írta, "kizárt, hogy Simicska nem azzal a szándékkal jelentkezett be, hogy elbizonytalanítsa a kormányellenes tüntetések, a népszerűségvesztés és az újpesti vereség miatt amúgy is defenzívában lévő Fidesz sorait".