Kirabolta a dohányboltot, majd bebújt a mosogatógépbe

2014.11.28. 09:20

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt azzal a 23 éves férfival szemben, aki a vád szerint tavaly decemberben késsel fenyegetve kirabolt egy XIII. kerületi dohányboltot, majd később mosogatógépbe bújt az őt kereső rendőrök elől, közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat lényege szerint, a férfi 2013. december 23. napján a hajnali órákban bement a XIII. kerületben található egyik nemzeti dohányboltba – korábbi munkahelyére – azért, hogy a bevételt ellopja.

Ennek érdekében a fejére kapucnit húzott, az arcát pedig sállal takarta el, majd belépett az üzletbe, és a nála lévő késsel fenyegetve arra kényszerítette az eladót, hogy feküdjön a földre. Ezután a férfi célirányosan bement a bolt raktárhelyiségébe, az ott tartott készpénzt magához vette, majd a helyszínről elmenekült.

Pár nappal később, 2014. január 5-én a rendőrök megjelentek a vádlott lakcímén, ahol a férfit a konyhában, a mosogatógépbe bújva találták meg.

A férfival szemben a vád felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.