Tizenkét éve eltűnt több tízmillióval, most elkapták a zalai férfit

2014.11.28. 15:56

A 61 éves G. József Ferenc több mint egy évtizeden át úgy érezhette, bejött neki az élet. A rendőrség pénteken kiadott közleménye szerint 2000 és 2002 között magánszemélyektől és egy cégtől milliós nagyságrendű kölcsönöket kapott a vállalkozásához, aminek fedezetéül olyan zalaegerszegi ingatlant ajánlott fel, ami nem volt az övé. Volt olyan ingatlant, amit már eladott addigra, de előfordult az is, hogy egy épülő ház egyik lakására kötött adásvételi szerződést, majd azt a lakást az előleg átvételét követően másnak is eladta.

Tizenkét év után fogták el, külföldön bujkált (videóval)

A sértettek között akadtak olyanok – köztük egy vállalkozás is –, akik a férfinak ingatlan-beruházásra adtak kölcsön több tízmillió forintot. A férfi azonban a megállapodások ellenére nem törlesztette vissza részükre adósságát a nyereségéből.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy közel harmincmillió forintos üzlet után 2002 tavaszán ismeretlen helyre távozott. Miután elrendelték a körözését, a bíróság európai és nemzetközi elfogató parancsot bocsátott ki ellene.

Az éveken át tartó nyomozás során a zalai rendőrök a külföldi hatóságokkal együttműködve megállapították, hogy a férfi Ausztráliában bujkál, majd kezdeményezték a kiadatását, a zalai rendőrök és az ORFK munkatársai most pénteken hozták haza Ausztráliából.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Gazdaságvédelmi Alosztálya többrendbeli, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.