Újra felforgatja Fejér megyét a kormány

2014.11.28. 07:28

A kilenc helyett januártól nyolc járás marad Fejérben, megszűnik a polgárdi közigazgatási területi egység, írta a Feol.hu. A finomhangolás mindenképpen szükséges ­erősítette meg a lapnak a dolgot a megyei kormánymegbízott.  A lap szerint az érintett polgármestereket villámcsapásként érte, amikor kézhez vették Simon László kormánymegbízott levelét, melyben arról értesültek, hogy megszűnik a Polgárdi járás. Több változat is született az összevonásról, a mostani a korábbi Enyingi kistérséget élesztené újra, a többiek pedig a Székesfehérvári járáshoz kerülnének. A polgármesterek persze szeretnék megmenteni a járást, és nem értik az államreform effajta koncepcióját, hiszen az intézkedések szerintük nem jelentenek nagy megtakarítást, viszont újra megbontják az egységet.

Simon László kormánymegbízott a Feol.hu-nak megerősítette, hogy az elképzelések szerint megszűnik jövőre a polgárdi járás, de "mindebből az állampolgárok nem érzékelnek majd semmit". A korábban "elcsatolt négyek" ­ Kisláng, Lepsény, Mátyásdomb és Mezőszentgyörgy ­ visszakerülnek az Enyingi járáshoz; Füle, Jenő, Kőszárhegy, Nádasdladány és Polgárdi pedig a Székesfehérvári járáshoz csatlakozik.

A megszerzett jogosítványok nem vesznek el ­ mondta Simon László. Polgárdiban kirendeltség működik majd, és megmarad az okmányirodai, gyámügyi  feladatellátás is. "A szolgáltatás színvonala nem csökken, nem kerül senki az utcára. A közlekedés sem okozhat gondot a visszatérő településeknek, és az  együttműködés is adott lesz Polgárdival" - ígérte a kormánymegbízott.