Klaudia
-3 °C
3 °C

Kővel dobálta a szembejövőket egy autós

2014.11.29. 12:59

Elfogtak egy autósokat kővel dobáló férfit Szabolcsban, a 39 éves gyanúsított a 4-es főút Nyíregyháza-Kisvárda közötti szakaszán éjszakánként saját autójából hajított követ a szemközti sávban közlekedő járművekre, írja az MTI. November közepe óta több mint húsz betört szélvédőről, illetve megrongált karosszériáról tettek bejelentést a rendőrségen autósok, akik gyakran nem is tudták, mi történt.

A rendőrök éjszakánként kamerákkal felszerelt gépkocsikkal cirkáltak az érintett szakaszon. Ennek szombatra virradó éjjel lett meg az eredménye: éjfél után az egyik szolgálati autót megelőző autó visszapillantó tükrének csapódott egy szemközti járműből kirepülő kő.

A rendőrök, miután meggyőződtek arról, hogy a megrongált autóban ülő férfi nem sérült meg, azonnal a másik kocsi után mentek. A sofőr a berkeszi bekötőúton próbált elmenekülni, de a rendőrök elállták az útját. A férfi nem akart kiszállni az autóból, így testi kényszert alkalmazva bilincselték meg. A gépkocsi ajtajában a rendőrök mintegy tíz követ találtak - közölte Fülöp Gergely.

Az elfogott 39 éves kisvárdai férfival szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult eljárás. A férfit a kisvárdai rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatását, szervezetében a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást mutatott ki, amiért külön eljárás indul.