Vágó Gábor egyesítené a kormányellenes tüntetők csoportjait, hogy ne össze-vissza szervezzenek egymásra

2014.11.29. 14:53

Felhívást tett közzé Vágó Gábor volt LMP-s parlamenti képviselő, aki az 1000 milliárdan a tisztességes adózásért! Facebook-csoporttal nemrég Vida Ildikó és a NAV ellen szervezett tüntetést.

Vágó felszólítja az elmúlt időszakban demonstrációkat szervező csoportokat, hogy üljenek le egymással egyeztetni és ne forgácsolják szét az erőiket.

Idáig a különböző civil csoportosulások, Facebook-oldalak és pártok jobbára egymástól függetlenül – néha egyenesen egymással veszekedve és rivalizálva – fogtak hozzá a tüntetéseik megszervezéséhez. Legutóbb pedig a pénteken bejelentett  „közös″ tüntetésről derült ki, hogy az összefogás csupán egy szándék, és a gimnazistákból álló társaság előzetesen azt nem tárgyalta végig azt a többi szervezői- és aktivistacsoporttal.

Ráadásul az ellenzéki aktivisták hiába egymástól függetlenül tevékenykednek, a kormányoldali média egyébként is egyformán kezeli őket: az elmúlt napokban több prominensük ellen is politikai támadást indítottak. Várady Zsolt iwiw-alapítót egy több mint tíz évvel ezelőtti marihuánás történetével, Gulyás Balázst, a netadó elleni demonstráció vezetőjét pedig egy régebbi közlekedési balesetével kezdte el revolverezni a Hír TV.

A legközelebbi demonstrációt december 4-én Vágó Gáborék szervezik, majd a Szabad Oktatásért közösnek nevezett tüntetése jön december 16-án.