Az államkincstár szerint szó sincs 10 órás munkaidőről náluk

2014.11.30. 14:40

„A Magyar Államkincstár határozottan cáfolja a szombati sajtóban megjelent híreket, mely szerint az intézmény bevezetné a napi 10 órás munkaidőt. A Kincstárnál a napi munkavégzés reggel 8 órától délután 16.30-ig tart. A Kincstár nem tervezi a 10 órás munkaidő bevezetését" − írja levelében a Magyar Államkincstár.

Szombaton, a HírTV információi alapján számoltunk be arról, hogy tízórás munkanapot vezetnének be az államkincstárnál is, a Magyar Államkincstárnál is áttérnek Miniszterelnökség gyakorlatára. A HírTV megkeresésére adott válaszukat pedig nekünk is elküldte az államkincstár.

Tízórás munkanapot vezetett be a Miniszterelnökség, és az újítást több másik minisztérium és háttérintézmény is fontolgatja, írta a Magyar Nemzet Online 25-én. Bár a hivatalos tájékoztatás szerint a Miniszterelnökség munkatársai elfogadták az új munkarendet, a Magyar Nemzet úgy tudja, több gyermekes szülő feladta állását, ugyanis nem tudott odaérni zárásig az óvodába, iskolába a gyerekéért.

A szolgálatnak és így a munkaidőnek nálunk kezdete van, vége nincs, ezért a Miniszterelnökség sajnos valóban nem egy családbarát munkahely. De ezt tudja és tudta minden munkavállaló, aki nálunk vállalt vagy vállal munkát.

− reagált akkor Lázár János a Magyar Nemzet cikkére.