Rogánék nagyon gyorsan adták el az üzlethelyiséget Portik élettársának

2014.11.30. 23:28 Módosítva: 2014.11.30. 23:28

Az V. kerületi önkormányzat meglehetősen kapkodva adta el igen olcsón a maffiakötődéseiről ismert Portik Tamás élettársának a Károly körút 26. szám alatti üzlethelyiséget, írja a Blikk a testületi üléseken készült jegyzőkönyvek alapján.

Rogán Antal akkori polgármester a 2011. október 10-i testületi ülésen számolt be arról, hogy aláírták a bérleti szerződést Pápa Marianne cégével, a Classic Immo Kft.-vel. A következő testületi ülésen    Puskás András alpolgármester (Rogán Antal szomszédja a Pasa Parkban) már kezdeményezte a 212 négyzetméteres üzlet potom 52,4 millió forintos elidegenítését.  Portik élettársának cége tehát előbb bérlő lett, majd már  a bérlőknek járó kedvezménnyel együtt két hónap múlva tulajdonossá is vált. 

Az adásvétel lebonyolítására azt a Sélley Zoltánt jelölték meg, aki később a Portikékkal való üzletelés felelősévé tett Rónaszéki László jegyző utóda lett.  Juhász Péter, az Együtt önkormányzati képviselője azt mondta:  biztos, hogy az előző jegyzőt nem emiatt az ügy miatt rúgta ki Rogán, mert éppen Sélley készítette elő az üzlet eladását, a piaci ár töredékéért.