Judit
2 °C
7 °C

Leszakadt egy 20 kilovoltos vezeték a Pilisben

D KOM20141130008
2014.12.01. 07:47

Nyálkás, hideg, szeles vacak idővel jött el a december. Meteorológusul erre azt mondják, hogy

egy mediterrán ciklon hatására sokfelé készülhetünk esőre, több helyen jelentős csapadék hullhat

– így jellemezte a hétfőt az Időkép.

A csapadék sok helyen valóban nem csak esőt jelent: Budapest körzetében, később az Alföld északnyugati részén ónos esőre, este az ország északi, északkeleti részén havas esőre és hóra is lehet számítani. Ez azonban nem kárpótol senkit északkeleten sem szép téli táj látványával, mivel az enyhén nulla feletti hőmérsékleten a hó el is fog olvadni. A szánkózással, hóemberépítéssel még jó darabig várni kell.

erdo
Fotó: Parkerdo.hu

A hét folyamán hasonló idő várható, éjszaka sem lesznek mínuszok, a hét vége felé a nappali hőmérséklet hat fokig kúszhat fel.

Az ónos eső miatt Dobogókő környékén már csúszósak is az utak, és kidőlt fák meg letört faágak nehezítik a közlekedést. A katasztrófavédelem ezért arra kéri a járművezetőket, hogy kerüljék el Dobogókő térségét, beleérte Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek településeket is. Dobogókőn jelenleg mínusz két fok van.

Egy 20 kilovoltos vezeték is leszakadt, ezért Dobogókő mellett már Pilisszentkereszten és Pilisszentléleknél is áramszünet van. Egy négytagú családot, akik árammal fűtöttek, egy panzióban helyeztek el.

(Borítókép:  Hóember a Kékestetőn, Komka Péter / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?