Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Alvó kislányait késelte meg

2014.12.02. 09:27

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot azzal a 32 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel XVII. kerületi otthonukban megszúrta két alvó kislányát, majd azután a kést saját maga ellen fordította.

A vádirat szerint, a vádlott viszonya - az akkor már külön élő - volt élettársával elmérgesedett, így rendszeresek voltak közöttük a konfliktusok.

2013. november 12-én a férfi az esti órákban XVII. kerületi otthonukban lefektette a volt élettársával közös, négy és hat éves gyermekeit aludni,

majd a hajnali órákban magához vett egy kést, és azzal mindkét alvó kislányt egy-egy alkalommal megszúrta.
 

A vádlott ezt követően a kést saját maga ellen fordította, azzal a hasánál többször is megszúrta magát, illetve mindkét alkarján megvágta magát. A férfi ezt követően, látva gyermekei állapotát, telefonon értesítette a mentőket, akik így rövid idő múlva megkezdhették a megszúrt gyerekek ellátását. 

A célszerű, szakszerű, és időszerű orvosi beavatkozás elmaradásával mindhármuk halála bekövetkezett volna, írta az ügyészség.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben a vád két rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntette, amely bűncselekmények büntetési tétele két évtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?