Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A bíróságok jobban teljesítenek, már csak 307 ezer pert kell lezárni

2014.12.02. 07:36

A bíróságok tizenegy százalékkal több peres ügyet fejeztek be, mint amennyi érkezett hozzájuk az idén az első fél évben - írta a Magyar Hírlap.

A lap az Országos Bírósági Hivatal (OBH) által közzétette első féléves bírósági ügyforgalmi adatokra hivatkozva azt írta: 2013. június 30-hoz képest kilenc, míg 2013. december 31-hez képest tizenegy százalékkal csökkent az ügyhátralék, ami az idei év derekán 307 ezer volt. 

Az idén június 30-án a tavalyi azonos időszakhoz képest az egy évnél hosszabb ideje folyamatban maradt peres ügyek száma 2714-gyel csökkent.

A múlt év hasonló időszakához képest ez év első felében 26 százalékkal kevesebb, mintegy 771 ezer ügy érkezett a bíróságokra, elsősorban a korábban dömpingszerűen jelentkező cégbírósági ügyek számának normalizálódása miatt.

Megemlítik azt is, hogy egyre népszerűbb az alternatív vitarendezés: áprilistól kezdődően havi bontásban meghaladja a százat azon ügyek száma, amelyeket mediációs eljárás keretében igyekeznek megoldani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?