Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Figyelem! Csak sértetlen csomagolású árut vegyünk!

2014.12.02. 22:59

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) lakossági bejelentés érkezett, hogy egy üzletlánc budapesti üzleteiben kapható sajátmárkás palackozott víz- és élelmiszer-termékeinél szándékos szennyezés történhetett feltehetően gazdasági kár okozása céljából - közölte a Nébih.

Emiatt felhívták a vásárlók figyelmét, hogy az előrecsomagolt áruk esetében fokozottan figyeljen a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolja meg, illetve fogyassza el az adott élelmiszert.

A Nébih értesítette a bejelentésben nevesített áruházláncot, valamint rendőrségi feljelentést tett.

Az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata tudatta, hogy az ügyben a Nébih kedden bejelentést tett a rendőrségen, ennek kapcsán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda súlyos testi sértés kísérlete miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Az Index megkereste a Nébihet, hogy mégis melyik áruházról és melyik termékekről lehet szó, a következő választ kaptuk: "A telefonos bejelentő nem nevez meg pontos termékkört, csupán annyit, hogy sajátmárkás termékről van szó. Az áruházlánc megnevezése a vizsgálat e szakaszában még nem nyilvános. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az illetékes hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket az érintett lánc bevonásával. A lakosság közvetlen érintettsége nagy bizonyossággal kizárható."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!