Eszter, Eliza
EUR 382,14 Ft
USD 358,15 Ft
14 °C
24 °C

Választ kapott Rezesova áldozatainak fia

2014.12.02. 10:49

Megkapta a választ Patyi Gergely igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárnak írt nyílt levelére az Eva Rezesova által okozott baleset áldozatainak egyik legközelibb hozzátartozója, M. Gy., aki a szüleit és a keresztszüleit veszítette el. A nyílt levélben M. Gy. arról írta meg a tapasztalatait, hogy mennyire eszköztelennek, jogfosztottnak érezhetik magukat az emberek az igazságügyi szakértőkkel szemben. 

Az államtitkár, akihez a szakértők területe tartozik, együttérzéséről biztosította, és azt válaszolta: a levélben rögzített "sajnálatos visszásságokat" a minisztérium is prioritásként akarja kezelni a szakértői rendszer felülvizsgálatakor.

Egyetértünk abban, hogy a helyzet kritikus és kormányzati beavatkozást igényel

- írta Patyi. Az államtitkár szerint a hasonló esetek elkerülése érdekében már elkezdték, és 2015-re be is fejezhetik a koncepció kidolgozását. Azt ígérte, "különös figyelmet" fognak fordítani többek között "a fegyelmezett szakértői munka feletti felügyeleti jogosítványok következetes gyakorlásának" és a "komoly visszatartó erőt jelentő szankciórendszer kialakításának".

Az igazságügyi szakértőkkel kapcsolatos problémákról korábban  itt írtunk részletesen. A Rezesova-ítélet után Patyi Gergellyel készített interjúnkat  itt olvashatja .  

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás