Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Választ kapott Rezesova áldozatainak fia

2014.12.02. 10:49

Megkapta a választ Patyi Gergely igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárnak írt nyílt levelére az Eva Rezesova által okozott baleset áldozatainak egyik legközelibb hozzátartozója, M. Gy., aki a szüleit és a keresztszüleit veszítette el. A nyílt levélben M. Gy. arról írta meg a tapasztalatait, hogy mennyire eszköztelennek, jogfosztottnak érezhetik magukat az emberek az igazságügyi szakértőkkel szemben. 

Az államtitkár, akihez a szakértők területe tartozik, együttérzéséről biztosította, és azt válaszolta: a levélben rögzített "sajnálatos visszásságokat" a minisztérium is prioritásként akarja kezelni a szakértői rendszer felülvizsgálatakor.

Egyetértünk abban, hogy a helyzet kritikus és kormányzati beavatkozást igényel

- írta Patyi. Az államtitkár szerint a hasonló esetek elkerülése érdekében már elkezdték, és 2015-re be is fejezhetik a koncepció kidolgozását. Azt ígérte, "különös figyelmet" fognak fordítani többek között "a fegyelmezett szakértői munka feletti felügyeleti jogosítványok következetes gyakorlásának" és a "komoly visszatartó erőt jelentő szankciórendszer kialakításának".

Az igazságügyi szakértőkkel kapcsolatos problémákról korábban  itt írtunk részletesen. A Rezesova-ítélet után Patyi Gergellyel készített interjúnkat  itt olvashatja .