Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A NAV is felszólította a Műegyetemet a Vida Ildikó-s vizsgafeladat miatt

2014.12.03. 17:46 Módosítva: 2014-12-03 17:51:48

Palkovics László államtitkár figyelmeztetése után a NAV elnökének és elnökhelyettesének megbízásából ügyvédi felszólítást is kapott a Műegyetem rektora, miután az egyetem gépészmérnöki tanszékén korábban Vida Ildikó NAV-elnök és Csillag Dezsőné elnökhelyettes is szerepelt az egyik vizsgán kiadott szöveges számolási feladatban. 

A rektor ezt a levelet küldte körbe az egyetemen: 

A mai postával levelet kaptam Dr. Trinn Gábor ügyvéd Úrtól azzal a kéréssel, hogy mellőzzük olyan szövegezésű feladatok kiadását, amelyek "megszövegezése egyértelműen alkalmas arra, hogy a NAV, mint a közigazgatás, az adóigazgatás csúcsszervébe vetett közbizalmat, közmegbecsülést hátrányosan befolyásolja, a monogramokkal megjelölt és ennélfogva a NAV-val való összefüggés kapcsán személyükben egyértelműen beazonosítható természetes személyek vonatkozásában pedig a személyiségi jogokat súlyosan megsértse.

A rektor a körlevélben ezért nyomatékosan kéri a dékánokat és a tanszékvezetőket, hogy

a tárgyaink oktatása és számonkérése során a személyiségi jogokat és a közintézmények jó hírét oktatóink még humoros formában se sértsék meg.

Az egyetem gépészmérnöki tanszékén az egyik zárthelyi feladat a következő volt: A titokban nyaralni indult V. I. (Vida Ildikó) és Cs. D.-né ( Csillag Dezsőné) kidobálják a repülőből a korrupciós/kitiltási botrány iratait, majd egy sms-t is küldenek a következő szöveggel: „Peti, szólj Janinak is, hogy most dobtuk ki :)” A feladatban a megadott adatok alapján azt kellett kiszámolni a titkosszolgálat számára, hogy hol dobhatták ki az iratokat.  

Számítástudományi és Információelméleti Tanszéken olyan gráfos feladatot adtak fel az írásbeli vizsgán, ami szerint a NAV egy papírfecnin szerzett értesülés alapján szeretné felderíteni a szövevényes áfacsalásokat. 

Az ügyben korábban Palkovics László felsőoktatási államtitkár is megkereste a rektort és a kar dékánját. Az államtitkár sajtósa ugyanakkor azt közölte:  Palkovics László nem akart beleavatkozni az egyetem belügyeibe, az aktuálpolitikai vizsgafeladatok ügye csak egy magánbeszélgetésen került szóba. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?