Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Szijjártó McCainnek: Több tiszteletet a magyaroknak!

K  AP20141121040
2014.12.03. 10:03

Felbolydult a magyar diplomácia John McCain kedd esti szenátusi beszédére, melyben a veterán republikánus politikus Orbán Viktort neofasiszta diktátornak nevezte. A Brüsszelben tartózkodó Szijjártó Péter feltűnően tartózkodó közleményben reagált, melyben az MTI szerint több tiszteletet kért, mivel a magyar polgárok idén már háromszor is egyértelmű véleményt fogalmaztak meg a kormányról.

  A külgazdasági és külügyminiszter úgy vélte, hogy ha valaki kizárólag a Magyarországról szóló „sajtóhíresztelések” alapján mond véleményt a magyarországi folyamatokról, akkor könnyen kerülhet abba a helyzetbe, hogy a kijelentései nélkülözik a ténybeli alapokat. Szijjártó szerint McCain "politikai" kijelentése a "kifogástalan" magyar-amerikai gazdasági és biztonságpolitikai kapcsolatokra nincs kihatással.

A magyar diplomácia vezetője azt is elmondta, a washingtoni magyar nagykövetség kapcsolatban van a szenátor stábjával, és konzultálni fognak velük a kijelentésről. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?