Mária
18 °C
28 °C

Több mint száz pályázat a betöltetlen kancellári posztokra

2014.12.03. 20:26

Több mint száz pályázat érkezett a még betöltetlen nyolc felsőoktatási intézmény kancellári posztjára - közölte a felsőoktatási államtitkárság az MTI-vel.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint minden intézménynél többszörös a túljelentkezés.

A pályázat elbírálásának határideje december 29., a kancellári megbízás legkorábban 2014. december 30. napjától tölthető be. A még betöltetlen posztokra november 24-ig lehetett pályázni.

Október 31-én huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A tárcavezető akkor azt mondta, hogy a kancellári rendszer a menedzserszemléletet erősíti a felsőoktatásban. Az intézmények gazdálkodásáért és üzemeltetéséért felelős kancellároknak megfelelő gazdasági ismeretekkel kell rendelkezniük.

Az első körben nyertesek megbízó levelét november 24-én adta át a miniszter, az ő megbízatásuk 2014. november 15-től 2017. november 17-ig terjedő időtartamra szól.

Akkor a miniszter azt mondta, nyolc felsőoktatási intézménynél nem találtak megfelelő jelöltet a kancellári posztra, ezért új pályázatot írtak ki. A nyolc intézmény kancellárját is – az oktatásért felelős miniszter felterjesztésére – a miniszterelnök nevezi majd ki.