Árpád
-2 °C
4 °C

Az MSZP tényleg nem állít saját jelöltet Veszprémben

2014.12.04. 10:54

Két napja írtuk, hogy az MSZP várhatóan Kész Zoltán független jelöltet támogatja a veszprémi időközi választáson februárban. Szerdán pedig Tóbiás József MSZP-elnök jelentette be, hogy arra kéri a helyi szervezetét, hogy támogassa Kész Zoltánt. Most a párt veszprémi szervezetének tagsága is megerősítette ezt a szándékot, tehát a párt nem indít saját jelöltet, írja az MSZP.

A Fidesz kétharmados parlamenti többségéről döntő választáson induló Kész mögé tehát már felsorakozott a teljes baloldali összefogás, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt után szerdán az Együtt is jelezte támogatását, és a PM, illetve a Bokros Lajos-féle Moma is beállt Kész mögé.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az LMP beáll-e az egykori Fidesz-tag mögé, aki mostanában a veszprémi kormányellenes tüntetések fő szervezőjeként vált ismertté.

Az MSZP Veszprém megyei elnöke, Gőgös Zoltán és a párt helyi szervezetének elnöke, Hartmann Ferenc által kiadott közlemény szerint

örülünk, hogy olyan jelöltet tudunk támogatni, aki élvezi a demokratikus ellenzék szinte minden szervezetének támogatását. A következő hónapokban azért dolgozunk, hogy a veszprémi választópolgárok is támogassanak bennünket a kétharmad lebontásában.

Kész Zoltán angoltanár, a képesítését az ELTE angol szakán és a BME közoktatás-vezetői szakán szerezte, de tanult és tanított Amerikában is. Egy veszprémi katolikus gimnáziumban is dolgozott, korábban pedig a helyi tévénél volt sportriporter.

Kész szerint a függetlensége nem azt jelenti, hogy bizonyos céljai nem találkoznak az ellenzéki pártok céljaival, mert például ő is fontosnak tartja a „kontroll nélküli, kétharmados Fidesz-kormányzás” lebontását.

Kész egyébként a Polgári Platform nevű, pártok fölött alatt álló civil szervezet elnöke. A szervezet 2013 nyarán nőtt ki a Somogyi Zoltán vezette Szabad Piac Alapítványból, az alapítók között van Kerék-Bárczy Szabolcs korábbi MDF-es, most DK-s politikus, Kukorelly Endre József Attila-díjas író, költő, volt LMP-képviselő és Nehéz-Posony Márton ügyvéd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?