Kellett neki feljelenteni a pedofil óvó bácsit!

2014.12.04. 15:15
Új igazgatót keres a budakeszi önkormányzat abba az óvodába, ahonnan egy hónapja bilincsben vitték el az egyik nevelőt. K. Cs. azóta előzetes letartóztatásban van. Az intézményt fenntartó önkormányzat azonban nem díjazta az óvoda igazgatónőjének aktív szereplését az ügyben, a múlt heti ülésen lényegében visszavonták a vezetői megbízását.

FRISSÍTÉS: A gyanúsítottal szemben a nyomozást végül elmarasztalás nélkül megszüntették.

A budakeszi önkormányzat új igazgató kinevezésére írt ki pályázatot a helyi Szivárvány Óvodába a múlt heti testületi ülésén. A pályázattal gyakorlatilag visszavonták az intézményt másfél éve irányító igazgatónő megbízását.

A múlt csütörtöki ülésen nemcsak a pályázati kiírásról döntöttek, hanem napirendre vették az óvodában kitört pedofilbotrányt is, amely indulatos vitákat váltott ki a szülők körében is.

Az intézmény egyik nevelőjét, K. Cs.-t november 10-én vették őrizetbe szexuális erőszak gyanúja miatt. A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, és jelenleg is őrizetben van.

A gyanú szerint az óvó bácsi egy négyéves kislány mellé feküdt a délutáni pihenőidőben, simogatni kezdte a gyereket, majd a bugyijába nyúlt. Bár az eset szeptemberben történt, a szülők panasza után a férfi első körben 30 napos felfüggesztést kapott. A rendőrök a felfüggesztés lejárta utáni első munkanapján az óvodából vitték el bilincsben.

Az Index információi szerint K. Cs. körül már hosszabb ideje voltak különféle „ügyek”, több dolgozó nemrég írásos bejelentést is tett fegyelmezési szokásaival kapcsolatban, amit az igazgatónő az önkormányzathoz továbbított. A szeptemberi eset után az intézményvezető szembesítette a nevelőt a kislány szüleivel, a közelgő választások miatt azonban a település vezetői nem akartak nagyobb botrányt, ezért döntöttek a 30 napos eltiltás mellett.

A váratlan rendőri intézkedés viszont két táborra szakította a szülőket. Egy részük kiváló pedagógusnak tartja a nevelőt, aki új módszereket hozott az óvodába, kirándulásokra, táborozásokra vitte a gyerekeket, és nem hiszik el az ellene felhozott vádakat. A támogatók aláírásgyűjtést is kezdeményeztek, sőt az ügyészségnek is írtak, hogy megvédjék a Kacsa csoport vezetőjét. A másik oldal viszont egyetértett K. Cs. eltávolításával.

A Csutoráné Győri Ottilia által vezetett fideszes többségű önkormányzatra – bár a rendőrségi vizsgálat nem zárult le – a jelek szerint a K.-t pártoló csoport volt nagyobb hatással. A polgármesternő az eset után egyszer sem fogadta a Szivárvány Óvoda igazgatóját, viszont a november 27-i ülésen, ahol a szülők is összecsaptak, lényegében őt tették felelőssé az országos sajtóban is jelentős teret kapott pedofilügy és a szokatlan rendőri intézkedés miatt.

A múlt csütörtöki ülés jegyzőkönyvét az önkormányzat egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Kerestük a polgármesternőt is, de egyelőre válaszolt kérdéseinkre.