Vádat emeltek a férfi ellen, aki elhurcolt és napokig fogva tartott egy nőt

2014.12.04. 10:17 Módosítva: 2014.12.04. 10:20

Szexuális erőszak, a sértett sanyargatásával, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy többszörös visszaeső férfi ellen, mert napokig fogva tartott és bántalmazott egy fiatal nőt Miskolcon, közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.  

Martossy György elmondta, hogy az 53 éves férfi júniusban Miskolcon, az egyik hajléktalanszálló udvarán találkozott össze a fiatal nővel, akit látásból ismert. Megragadta a karját és a lakására hurcolta. Elvette a telefonját, majd napokon keresztül bezárva tartotta, enni, inni alig adott neki, és folyamatosan bántalmazta.

A nő többször próbált a férfi lakásba érkező ismerőseitől segítséget kérni, de hiába. Négy nap múlva aztán egy ottfelejtett mobilról sikerült felhívnia a rendőrséget. A járőrök kiszabadították, a vádlottat pedig őrizetbe vették.

A vádlott csaknem tízszer volt már büntetve. Legutóbb halált okozó testi sértés miatt ült, amelyből fél évvel korábban szabadult.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfire az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.