Megint nem látjuk a napot jó ideig

2014.12.04. 17:32 Módosítva: 2014.12.04. 17:41

A hétvégén párás és csapadékos lesz az idő. Többfelé várható eső, de a hegyekben havas eső, havazás is lehet. Lehűlés egyelőre nem várható, néhol napközben 10 Celsius-foknál is melegebb lehet, és jellemzően a leghidegebb órákban is fagypont felett alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Péntekre virradó éjszaka az Északi-középhegység térségében és az Alföldön többfelé köd képződik. Hajnaltól délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de északkeleten délutánig még lesznek kevésbé felhős területek is. Kisebb körzetekben a köd tartósabban is megmaradhat. Reggelig csak a Sopron-Nagykanizsa vonaltól nyugatra fordulhat elő helyenként kisebb eső, napközben azonban a Dunántúlon és a középső területeken már másutt is számíthatunk elszórtan kisebb esőre, záporra. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között, a legmagasabb pedig 4-11 fok között valószínű.

Szombaton borult, párás idő várható, sokfelé esővel. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 4 és 9 fok között alakulnak.

Vasárnap borult lesz az ég, és sokfelé várható eső. A nap második felében a Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső, a Bakonyban esetleg havazás is lehet. A szél megélénkül, a Dunántúl északi felén helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között valószínű. Napközben 2-8 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.